Chicago Fire

 Grundläggande fakta om Chicago Fire

Chicago Fire, laget som spelar i Major League Soccer idag, bildades 1997, ett år efter att själva ligan började spela sina första matcher. Man kan omöjligt säga att ett lag hade kunnat få en bättre start i sin MLS debut. Redan första säsongen de spelade i ligan vann de både MLS-titeln och U.S. Open Cup. Dock så klarade de inte av att vinna totalpoängligan mellan de båda konferenserna och fick på så vis inte ”Supporter’s Shield” titeln. Faktum är att Chicago Fire inte än har vunnit just den titeln och det är något klubben än idag strävar efter att göra.

Chicago Fire’s olika arenor

Genom åren då Chicago Fire har spelat i den Amerikanska toppdivisionen har de bytt hemmaarena så många som fyra gånger. Utöver detta har de haft en rad ytterligare olika arenor de har spelat vissa U.S. Open Cup matcher på av anledningar som att deras ordinarie hemmastadion har varit uppbokad för NFL matcher och liknande. Från starten av klubbens historia spelade laget på en arena som hette Soldier Field. Denna gigantiska arena var ursprungligen Chicago Bear’s (det amerikanska fotbollslagets) hemmaarena, vilken Chicago Fire fick låna för sina hemmamatcher. Sedan gick de temporärt över till Cardinal Stadium för att bara något år senare återvända till Soldier Field. Idag och sedan 2006 spelar Chicago de flesta av sina matcher på sin egna arena, Toyota Park, med en kapacitet på 22 000 åskådare.

Fredrik Ljungbergs tid i Chicago Fire

Under år 2010 hände det inga svenskar trodde var möjligt. Fredrik Ljungberg gick från Seattle Sounders till Chicago Fire, ytterligare ett amerikanskt lag. Ljungberg, som fortfarande förmodades hålla tillräckligt hög fotbollskvalitet för att hålla till i de högre ligorna i Europa valde att stanna i USA på sin ”turné” för att få upp det internationella intresset för MLS. Hans vistelse där blev dock inte långvarig och han flyttade under 2011 till Celtic.

Farmarklubbarna

Chicago Fire består inte enbart av ett lag utan har en rad farmarklubbar under sig, likt de flesta andra lag i många sporter runt om i Amerika. Längst ned börjar Chicago Fire Juniors, ett ungdomslag som finns runt om i Chicago, men även i andra stora städer i södra USA. Åldrarna i detta lag sträcker sig från 8-23 år. Ytterligare farmarklubbar inkluderar Chicago Fire Academy, Chicago Fire NPSL och Chicago Fire Premier. Alla dessa spelar i egna divisioner och jobbar för att få upp så bra spelare som möjligt till huvudlaget i Major League Soccer.