D.C. United

Grundläggande fakta om D.C. United

Huvudstadslaget D.C. United var en utav de 10 lag som valdes in för att vara med från starten av ligaspelet i Major League Soccer 1996. Unikt med D.C. United är dock att det också är det lag som hade mest framgångar de inledande fem åren i MLS om man ser till antal titlar. Faktum är att laget lyckades vinna hälften av alla titlar som det går att vinna i Major League Soccer under de inledande åren. Dessa inkluderar ligatiteln och ”Supporter’s Shield”. Utöver detta vann de dessutom U.S. Open Cup 1997, en titel som egentligen inte tillhör MLS men som ändå har hög prestige.

Lagets hemmaarenor

D.C. United är ett lag som har använt förundransvärt få arenor under sin tid som lag i Major League Soccer. Faktum är att laget bara har använt en hemmaarena under hela den tid som laget har funnits. Robert F. Kennedy Memorial Stadium användes tidigare som en baseboll och amerikansk fotbollsarena, men har kommit att representera D.C. United och fotboll under senare tid. Utöver detta används också arenan i flera U.S. Open Cup matcher för andra lag än D.C. United. RFK var även en av de viktigaste arenorna vid fotbolls-VM i USA 1994, där det hölls 5 matcher.

D.C. United’s senare år

De senare åren har varit tunga för D.C. Uniteds framgångar. En MLS titel har inte blivit bärgad sedan 2007 då de vann en Supporter’s Shield. Sen dess har de inte nått en högre placering än 10 (!) i den sammanlagda ligan mellan konferenserna.  Dock så lyckades de faktiskt ta en U.S. Open Cup så sent som 2008, även om ligaspelet gick dåligt även det året. Säsongen 2010 var den historiskt sett sämsta säsongen för D.C. United. De slutade på 16:e plats i ligan, något de aldrig tidigare lyckats med. Det enda ljuset för laget 2010 var att de lyckades nå semifinal i U.S. Open Cup, men det ledde inte heller till något bättre än en fjärdeplats.

Matchställ

D.C. United har alltid haft ett svart hemmaställ och ett vitt bortaställ. Tredjestället har varierat genom åren från att ha varit baserat på blått, till svartvitt, till rödsvart, till rödvitt och slutligen helrött. Hemmastället inför 2012 är fortfarande svartbaserat med inslag av rött och vitt. Bortastället är vitbaserat med inslag av rött. Sedan 2008 har Volkswagen varit huvudsponsor för D.C. United, trots att tillverkaren av matchställen är Adidas för hela Major League Soccer.