New England Revolution

Kort fakta om New England Revolution

Laget New England Revolution har spelat i Major League Soccer sedan ligastarten 1996 och är alltså en av de tio klubbar som MLS från början startades för. Det märkliga med laget från USA:s östkust är att laget aldrig har tagit en titel inom ligan. Alltså har de varken vunnit slutspelet i Major League Soccer eller ”Supporter’s Shield”. Att ett lag som har spelat i ligan sedan starten inte än har lyckats med en sådan bedrift är ytterst märkligt. Dock lyckades New England Revolution att vinna U.S. Open Cup år 2007 och det blev lagets första riktiga titel inom fotboll i Nordamerika.

Lagets olika hemmaarenor

Från starten av Major League Soccer 1996 använde sig New England Revolution sig av Foxboro Stadium. Denna fick duga som hemmaarena åt laget i fem hela år, fram till 2001. Att de bytte stadion att spela sina hemmamatcher på var kanske lika bra, med tanke på att de aldrig vann någon titel på den arenan. År 2002 bytte de till Gillette Stadium, som New England Revolution delar med ett amerikanskt fotbollslag från samma stad. För att undvika att behöva dela arena med ett annat lag har ägarna av laget länge tittat på att försöka bygga en helt egen arena som bara ska användas av fotbollslaget. Var den ska vara och exakt hur den ska se ut är dock ännu inte bestämt.

New England Revolution – ett av de sämsta lagen i MLS

Trots att laget har nått några få enstaka framgångar under sin tid som fotbollslag i USA, rankas ändå New England Revolution som ett av de absolut sämsta lagen i Major League Soccer genom tiderna. Deras största bedrift var att de vann U.S. Open Cup år 2007, ett år som de också lyckades ta sig till final i MLS slutspelet.

New England Revolution – dåliga men ändå jämna

Trots att New England Revolution har tagit ytterst få titlar så har de ändå inte alltid spelat dåligt varje säsong. Faktum är att om man räknar bort de inledande säsongerna, då de slutade på bottenplaceringar i den då ganska lagtomma ligan MLS, har laget lyckats hålla sig relativt jämna och till och med vunnit Eastern Conference hela två gånger. Detta gör att när man tittar närmre på New England Revolution så är det faktiskt inte ett helt uselt lag, sett till placeringarna de har lyckats ta i sin konferens sedan början på 2000-talet.