New York Red Bulls

Grundläggande fakta om New York Red Bulls

New York Redbulls är ett av de 10 lag som från början var med när Major League Soccer sparkade igång sitt spel 1996. Då var dock namnet på laget inte detsamma som det är idag, utan det har gått igenom ett antal namnändringar innan det hamnade på just New York Red Bulls. Från början kallades laget New York/New Jersey MetroStars och det fick heta så de första åren Major League Soccer spelades. Efter det så blev det så att laget helt enkelt kallades MetroStars och namnet på städerna laget skulle representera utelämnades helt. När laget såldes till företaget Red Bull gick laget genom med en logisk namnändring till ett namn som skulle ge energidrycken så mycket reklam som möjligt. Alltså heter laget idag New York Red Bulls.

New York Red Bulls stadion

Från starten av Major League Soccer 1996 spelade New York Red Bulls (dåvarande New York/New Jersey MetroStars) på Giants Stadium i New Jersey. Denna delade de med två amerikanska fotbollslag från New York, utöver en del andra evenemang såsom konserter och liknande, fram till säsongen 2009. Efter detta flyttade de till sin egen arena, speciellt framtagen för att spela fotboll på. Namnet på denna arena var något som passade ägarna utmärkt, nämligen Red Bull Arena.

New York Red Bulls utan titlar

Det som är relativt unikt med New York Red Bulls är deras totala brist på titlar i mästerskapssammanhang. Faktum är att New York Red Bulls aldrig har vunnit en enda titel. De har aldrig vunnit slutspelet i Major League Soccer, aldrig blivit tilldelade Supporter’s Shield och heller aldrig vunnit U.S. Open Cup eller någon som helst annan fotbollsturnering. När man pratar om framgångar i samband med New York Red Bulls brukar man ofta nämna deras två förstaplaceringar i Eastern Conference år 2000 och 2010. Dessutom lyckades de nå final i U.S. Open Cup 2003 och i slutspelet i MLS år 2008.

Lagets matchställ

New York Red Bulls brukar ställa upp i ett tävlingsställ med vit t-shirt och röda shorts. Bortastället brukar vara en dress som är helt mörkblå med inslag av rött i detaljerna. Utöver detta är också dressen prydd med Major League Soccer’s huvudsponsor för matchställens logga, Adidas, ägaren Red Bulls’ emblem, plus en del andra företag som sponsrar New York Red Bulls. Så trots de bristande sportsliga framgångarna för New York Red Bulls finns det fortfarande sponsorer som är villiga att lägga väldiga summor på att få synas på lagets matchställ.