Philadelphia Union

Grundläggande fakta om Philadelphia Union

Philadelphia Union tillhör de lag som har tillkommit Major League Soccer långt efter starten av ligan. Just detta lag kom inte in förrän år 2010 och blev då en av de allra senaste lag som har gjort MLS så stor som den är idag. Direkt när Philadelphia Union anslöt sig till serien kan man sammanfatta resultaten som medelmåttiga. De kom inte sist i sin konferens, Eastern Conference, men lyckades inte heller ta sig till en av topplaceringarna. Även om laget inte spelade i Major League Soccer innan 2010 så har laget funnits sedan 2008. De första åren gick åt till att organisera klubben och få tag i spelare av tillräcklig kvalitet för att hålla måttet i MLS.

Hemmaarenorna för Philadelphia Union

Under 2010 och 2011 använde Philadelphia Union två olika arenor för att spela sina hemmamatcher. Den arenan de spelade mest på heter PPL Park och ligger inte i staden Philadelphia utan i Chester i samma delstat. För speciella matcher såsom uppvisningsmatcher och matcher då deras egentliga hemmaplan var under reparation har Philadelphia använt sig av en annan fotbollsplan som heter Lincoln Financial Field. Fördelen med Lincoln Financial Field är att den tar ungefär dubbelt så många åskådare som PPL Park och passar därför för matcher som drar fler åskådare än vanliga ligamatcher.

De två första säsongerna

Under de första två säsongerna Philadelphia Union var aktiva, alltså säsongerna 2010 och 2011, finns det inte så mycket resultat att gå efter, men de få resultat laget lyckades åstadkomma var intressanta. Året 2010 lyckades faktiskt laget vinna så många som 8 ligamatcher, vilket inte är helt dåligt för en nykomling i Major League Soccer. Detta gjorde att de slutade på en 7:e plats i sin konferens och 14:e i den totala poängräkningen. Året 2011 gick ännu bättre för laget. Totalt lyckades de skrapa ihop så mycket som 48 poäng i Eastern Conference, vilket genererade en 3:e plats. Utöver detta lyckades de komma så långt som till semifinal i slutspelet.

Philadelphia Union och deras matchställ

Under hemmamatcher spelar Philadelphia Union med ställ baserade på mörkblått med inslag av beige och ljusblått. Under bortamatcher spelar de vanligen med shorts som är helt ljusblåa och en t-shirt som är mest baserad på ljusblått och med inslag av vitt och beige. Tredjestället, vilket de använder i matcher där laget av någon anledning inte kan ha sitt första eller andraställ, är så gott som helvitt med inslag av mörkblått och beige.