Portland Timbers

Grundläggande fakta om Portland Timbers

Portland Timbers blev inför säsongen 2011 det sista lag att gå med i Major League Soccer (intagningen av det nittonde laget år 2012 inte inräknat). 2011 blev alltså lagets första, och i skrivande stund enda, säsong laget har spelat i Major League Soccer. Portland Timbers har dock varit aktivt länge som fotbollslag, även om de tidigare inte spelat i den Nordamerikanska högsta divisionen. Laget hade tidigare spelat i USL First Division sedan 2001 då laget grundades. När deras förfrågan om att gå med i MLS gick igenom var det emellertid inte särskilt svårt att tacka nej till deras tidigare liga för att få spela med de bästa fotbollslagen i USA och Kanada.

Portland Timbers två olika hemmaplaner

Sedan Portland Timbers började ingå i Western Conference i MLS har laget totalt sett använt sig av två olika hemmaplaner. Den ena har de bara använt sig av en gång, när de försökte kvalificera sig för U.S. Open Cup i den första kvalomgången. Då använde de sig av den tillfälliga arenan Merlo Field med en kapacitet av knappt 5 000 åskådare. Vanligtvis håller laget från Portland till i sin mer fasta hemmaplan vid namn Jeld-Wen Field. Denna klassiska fotbollstadion som har varit aktiv i sportsammanhang sedan 1926 kan ta så mycket som 22 000 åskådare vid speciella tillställningar såsom viktiga fotbollsmatcher.

Portland Timbers första säsong

Trots att Portlandlaget inte gjorde succé under deras första säsong i Major League Soccer kan man inte annat än ge laget godkänt betyg. Laget åkte ur i den andra kvalomgången av tre till U.S. Open Cup efter att ha övertygat i den första med en vinst med 2-0 mot Chivas USA. I andra kvalomgången tog det dock stopp där de fick utstå en uddamålsförlust mot San Jose Earthquakes. I grundspelet av Major League Soccer slutade laget sexa efter att ha tagit totalt 49 poäng efter 34 spelade omgångar. Ett som sagt helt godkänt resultat för en nykomling i MLS då vi har sett förstasäsonger för fotbollslag i serien som har gått betydligt sämre.

Lagets olika matchställ

Portland Timbers har huvudsakligen tre olika färger i sina matchställ. Dessa är röd, grön och vit. På hemmamatcherna använder de sig vanligen av grönvita t-shirts med nästan helvita shorts. På bortaplan är det rödvita t-shirts och vita shorts med inslag av rött. Passar ingen av dessa färger med motståndarlagets färger brukar laget istället bära en nästan helvit dress med svaga inslag av grönt.