Real Salt Lake

Grundläggande fakta om Real Salt Lake

Real Salt Lakeär ett fotbollslag i Major League Soccer som spelar i Western Conference sedan säsongen 2005, vilket också var säsongen som laget från Salt Lake City gick med i ligan. Laget har så gott som varje säsong presterat bra och har egentligen aldrig slutat på en dålig placering i MLS. Som sämst har de slutat på sjätte plats, vilket egentligen inte var en bra placering i för att vara i sin egen konferens eftersom Eastern och Western Conference bara bestod av sex lag var vid denna tidpunkt. Till Real Salt Lakes försvar har laget aldrig slutat på en sistaplats när den totala poängräkningen mellan konferenserna har räknats.

Real Salt Lake och lagets hemmaarenor

Real Salt Lake är ett av mycket få lag i Major League Soccer som endast har haft två mer eller mindre permanenta hemmaplaner, utan att ha spelat vissa cupmatcher på andra håll. Från och med intåget i MLS år 2005 spelade laget sina hemmamatcher på Rice-Eccles Stadium. Detta ändrades emellertid år 2008 då de istället fick flytta till en arena som är speciellt designad för att spela fotboll på, inte någon annan sport. Rio Tinto Stadium som den heter tar drygt 20 000 åskådare och har varit i drift sedan Real Salt Lake började använda den.

Real Salt Lakes beundransvärda statistik

År 2009 hände det för Real Salt Lake som alla lag i Major League Soccer kämpar för, att vinna slutspelet. Laget, som aldrig tidigare hade varit i final, tog en mer eller mindre skrällseger mot segertippade Los Angeles Galaxy. Denna bragdvinst gjorde att Real Salt Lake året efter för första gången blev kvalificerade för Amerikanska Champions League, också känd som Champions Cup. Detta var första gången laget överhuvudtaget spelade i turneringen, men trots detta lyckades de ta silvermedalj i den tuffaste fotbollsturneringen för klubblag på den amerikanska kontinenten.

Matchställ Real Salt Lake använder

När fotbollslaget spelar tävlingsmatcher eller träningsmatcher brukar de använda sig av färgerna röd, mörkblå, vit och gul, med undantag för målvakterna som kan variera sig med några fler olika färger. Under hemmamatcher brukar laget ses i röd dress, med inslag av mörkblått, sydda med gula detaljer. På bortamatcherna brukar de oftast ha vit dress med inslag av mörkblått, med både gula och röda detaljer fastsydda. När ingen av dessa ställ av någon anledning inte kan användas brukar de ställa upp i gul dress med inslag av mörkblått och rött med sydda röda detaljer.