Seattle Sounders FC

Grundläggande fakta om Seattle Sounders

Seattle Sounders är ett av de mer nytillkomna lagen i Amerikanska Major League Soccer och spelar i Western Conference. Det dröjde ända fram till säsongen 2009 innan laget spelade sin första säsong i MLS, som blev något av en succé. Sedan dess har det gått ytterst bra för klubben, särskilt i U.S. Open Cup, vilken de har vunnit så många som tre gånger redan. Seattle är ett känt lag för de svenskar som följer Major League Soccer då vår före detta landslagsstjärna Fredrik Ljungberg spendera en säsong i laget som har sitt näste i staten Washington.

Seattle Sounders FC och CenturyLink Field

Fotbollslaget Seattle Sounders FC från Washington har sedan de gick med i Major League Soccer alla sina matcher på CenturyLink Field i Washington. Denna arena, som är en av de största i MLS, klarar av att ta mot hela 67 000 åskådare. Laget spelar sina matcher helt gratis på denna stadion, tack vare kontakter med ägarna. Nackdelen med att spela på CenturyLink Field för fotbollslaget är dock att de måste dela det med det amerikanska fotbollslaget Seattle Seahawks. Eftersom arenan är byggd för Seahawks syften är arenan inte heller idealisk att spela fotboll på då bland annat måtten på området som omger planen inte är designade för att spela fotboll på.

Lagets imponerande statistik i U.S. Open Cup

Sedan laget började spela på nationell toppnivå i USA och Kanada har Seattle Sounders FC vunnit alla de tre gånger de har ställt upp i U.S. Open Cup. Att nykomlingar i Major League Soccer ens kvalificerar sig till U.S. Open Cup är inte helt vanligt, och att de dessutom vinner hela cupen på första försöket är ytterst sällsynt. Seattle Sounders har alltså lyckats med det inget annat lag tidigare gjort, att ha vunnit U.S. Open Cup tre gånger i rad. Denna bragd skedde mellan åren 2009 och 2011.

Seattle Sounders FC’s statistik i Major League Soccer

Även i MLS har Seattle Sounders FC en imponerande statistik för att vara ett lag som hoppade in i ligan år 2009. Under deras första säsong lyckades de ta en tredjeplacering i Western Conference och en fjärde placering totalt sett. Detta innebar att de blev kvalificerade för slutspel och tog sig till semifinal redan första säsongen som proffslag i Major League Soccer. Sedan dess har de åren 2009-2011 lyckats ta sig till, och åkt ut, i semifinal varje år.