Sporting Kansas City

Grundläggande fakta om Sporting Kansas City

Sporting Kansas City är ett fotbollslag från USA som håller till i Eastern Conference av Major League Soccer. Laget var med från starten av ligan när den drog igång för spel år 1996 och delar denna ära med nio andra lag i serien. Laget har tidigare hetat Kansas City Wizards, och har vunnit flera titlar under detta namn. Emellertid bytte laget namn under 2010 till Sporting Kansas City. Anledningen till detta var en flytt till en ny hemmaarena som gjorde att Sporting var mer passande än Wizards.

Alla Sporting Kansas City’s hemmaarenor

Sporting Kansas City är ett av de lag som har använt flest hemmaarenor för spel av alla lag i Major League Soccer. De började spela på Arrowhead Stadium från och med starten av serien 1996 och använde den som primär hemmaplan ända fram till 2007. Dock använde de också en rad andra arenor under denna tid, främst i cupmatcher. Blue Valley Sports Complex och Julian Field var de som främst användes för detta ändamål under 2000-talet. Under säsongerna 2008-2010 fick laget en ny hemmaplan som de fick dela med baseballaget Kansas City T-Bones. Under denna tid använde de också en rad arenor såsom Hermann Stadium och Stanley H. Durwood Stadium i vissa cupmatchsammanhang. Efter säsongen 2010 flyttades laget återigen till en ny, mer permanent hemmastadion som i dagsläget heter Livestrong Sporting Park.

Noterbar statistik sedan starten av MLS

Sporting Kansas City är ett lag som för det mesta har lyckats kvalificera sig för slutspel i Major League Soccer. Faktum är att laget har vunnit sin konferens så många som fyra gånger, varav den senaste var 2011. Dessutom har de lyckats vinna slutspelet en gång, Supporter’s Shield en gång och även U.S. Open Cup en gång. Detta innebär att den enda titel som laget fortfarande kämpar för att vinna är Amerikanska Champions League, även kallad Champions Cup, som de ännu inte har vunnit. Närmast kom de år 2002 där Sporting Kansas City lyckades ta sig till semifinal.

Succéåret 2000

År 2000 är ett år som alla Kansasfans som är tillräckligt gamla för att minnas alltid kommer komma ihåg. Detta var året då laget lyckades vinna Eastern Conference och även vinna totalpoängen av alla lag i serien under grundspelet. Därför tilldelades de också titeln ”Supporter’s Shield”. Bragden med den här säsongen var att laget, förutom Supporter’s Shiled titeln, också vann MLS slutspelet samma säsong, en bedrift bara ett fåtal lag har lyckats med.