Toronto FC

Grundläggande fakta om Toronto FC

Toronto FC är ett av de kanadensiska lag som spelar i Major League Soccer. Trots att laget är relativt nya i serien (de tillkom 2007) var de ändå det första kanadensiska laget som valdes till att spela i MLS. Toronto FC har aldrig vunnit en titel inom MLS, varken mästartiteln eller Supporter’s Shield. De har heller inte under sina få år som fotbollslag varit med och kämpat om titeln i CONCACAF Champions League, vilket är Champions League i Amerika. Med detta sagt så är alltså inte Toronto ett topplag på den nordamerikanska kontinenten, men räknas dock som det bästa fotbollslaget i Kanada.

Toronto FC och deras hemmaarena

Toronto är ett av de få lag som bara har använt en enda stadion som hemmaarena under sin tid i Major League Soccer. Sedan de gick med i ligan 2007 har de spelat på BMO Field. Denna arena räknas som den största stadion som är speciellt byggd för att spela fotboll på i hela Kanada och har i och med detta utsetts till landets nationalarena. BMO Field blev byggd specifikt inför starten av MLS för fotbollslaget från Toronto. Sedan dess har den blivit utbyggd flera gånger, vilket har gjort att kapaciteten har ökat med cirka 10 000 åskådare sedan den invigdes.

Lagets facit sedan 2007

Sedan Toronto FC gick med i Major League Soccer år 2007 har laget aldrig lyckats bättre än att nå en 5:e plats i Eastern Conference. Detta, i kombination med att de inte har varit jättebra på att plocka poäng, har gjort att de aldrig har kvalificerat sig för slutspel i MLS. Trots detta har laget som företag gått med vinst och följts med stor hängivenhet av deras supportrar sedan de gick med i MLS, trots att de som bäst har lyckats komma på placering nummer 11 i den totala poängräkningen av grundserien.

Framgångarna i Canadian Championship

Trots att Tornoto FC inte har nått några större framgångar i Major League Soccer eller de internationella turneringar laget har ställt upp i, har Toronto varit dominerande i Canadian Championship de senaste åren. Mellan säsongerna 2008 och 2011 har laget funnit tre av dessa fyra tillfällen att ta en titel. Det första året (2008) vann dock inte Toronto utan de slutade på andra plats. Denna statistik kanske låter oerhört bra, vilket den också är, men för den okunnige läsaren bör det nämnas att turneringen bara består av fyra lag, Toronto FC, Vancouver Whitecaps FC, Montreal Impact och FC Edmonton.