Vancouver Whitecaps FC

Grundläggande fakta om Vancouver Whitecaps FC

Vancouver Whitecaps är ett fotbollslag från Kanada som spelar i Western Conference i MLS (Major League Soccer), vilken är den bästa ligan i Nordamerika och den högsta divisionen i Kanada och USA. När Vancouver Whitecaps FC gick med i Major League Soccer fanns det 16 lag i serien. För närvarande har laget bara en säsong bakom sig i ligan, vilken är säsongen 2011, som inte slutade så bra för det kanadensiska laget. 28 poäng var allt laget lyckades skrapa ihop under de 34 matcher i grundspelet som är obligatoriska för alla lag att spela.

Whitecaps två hemmaarenor under 2011

På bara en säsong lyckades Vancouver Whitecaps använda sig av två hemmaplaner. Detta var för att deras nuvarande arena var under ombyggnad under större delen av säsongen 2011. Ändå spelade de sin öppningsmatch på BC Place Stadium, arenan de även ska använda under säsongen 2012. Emellertid kunde de inte spela så många fler matcher på den stadion under deras första säsong i Major League Soccer. Istället fick de ta tillflykt till en mer temporär stadion vid namn Empire Field som inte hade en helt värdelös publikkapacitet på 27 00 åskådare. Det kan också nämnas att BC Palace Stadium bara har 21 000 platser när det spelas fotboll på arenan, men tar in fler folk under andra evenemang.

Vancouvers matchställ

Vancouver Whitecaps FC’s matchställ är något mer komplicerade än många andra lag i serien. På sina hemmamatcher föredrar spelarna och ledningen att de använder en dress som är baserad på en vit färg, men med mycket detaljer som skiftar från en mycket ljus blå färg till en mycket mörk sådan. Shortsen på hemmastället är vanligen vitt med svarta detaljer. Bortastället är vanligtvis nästan helsvart, med undantag för ett vitt mönster i kragen och på shortsen.

Vancouver Whitecaps FC’s första säsong som MLS lag

Första säsongen i Major League Soccer var allt annat än en dans på rosor för laget från Kanada. De slutade på sistaplats i serien, både i sin konferens och i den totala poängräkningen. Den enda tröst laget kunde hitta var att de slutade på samma poäng som New England Revolution i Eastern Conference, men att de endast hamnade bakom dem på grund av antalet mål New England Revolution hade gjort var fler än Vancouver Whitecaps FC’s. Allt Vancouverlaget kan hoppas på nu är att de inför nästa säsong 2012 har blivit mer vana vid spelet i MLS och att de kan komma mer föreberedda och förhoppningsvis ta mer poäng än de gjorde första säsongen.